5 uitspraken die aansturen op stress + TIPS!

 ‘ Be careful how you talk to yourself, because someone is always listening ‘ 

 

Hoewel onze woorden slechts 7% van de invloed zijn die communicatie op ons heeft ( 55%: non-verbale communicatie 38%: tonaliteit ), is de manier van praten tegen onszelf wel degelijk van GROOTS effect op hoe wij ons dag in dag uit onbewust, en vast ook onbedoeld, beperken en opbranden.

 

Met woorden geef je namelijk betekenis aan je gedachtes. Je stuurt als het ware je Mindset.

En daarmee creëer je een waar domino effect: Vanuit je Mindset stuur je continue zaken aan als je zelfbeeld, je interne stemming, je zelfvertrouwen en je gedrag.

 

Dus; óók de onrust die jij ervaart. Het is namelijk niet te veel. Het is jou te veel.

 

Het is hierom dat bewustwording, zelf-compassie en versterkende zelf-communicatie HOOG in het vaandel staan binnen Forza’s methodiek naar blijvend méér rust, regie, energie & balans. Jarenlang heb ik zij aan zij gewerkt met mensen en faalangst-na-burn-out en echt waar:

Stress, we praten het onszelf grotendeels aan.

 

Dit zijn de 5 meest voorkomende uitspraken. Niet perse fout maar zie ze als niet-helpend:

 

‘ Wat zullen ze wel niet denken? ‘

‘ Ik ben nu eenmaal zo ‘

‘ Ik kan dat niet ‘

‘ Dit gebeurd mij nou altijd! ‘

‘ Ik wil gewoon de beste versie van mijzelf zijn ‘

 

A: Mensen zullen ALTIJD iets over je denken. Het zit in ons DNA om iets te vinden van iets. Het feit is; jij wéét niet wat ze denken en JIJ kunt dat ook NIET beïnvloeden. Leer het dus loslaten en help jezelf met de gedachte ‘ Ze mogen iets van mij vinden. Wat het ook is, ik ben er niet verantwoordelijk voor. Het is okay. Laat ik me richten op mezelf ‘.

 

B: Ai. De klassieker. Gefeliciteerd, jij omarmt je authenticiteit. Alleen gooi je zo de deur ook dicht naar ruimte om jezelf te ontwikkelen. Omarm inderdaad wie je bent en waar jij voor staat en blijf daarnaast open staan voor groei & mogelijkheden dus ‘ Ik ben zo en zo en ik sta daarnaast open voor ontwikkelingen ‘.

 

C: Nee inderdaad, je kunt niet alles. Gelukkig maar, je bent een mens! :-). ‘ Ik kan het NOG niet..’ is een meer helpende versie én laat de deur open om nieuwe dingen te ontdekken en/of iets nieuws te leren.

 

D: Altijd? Echt, altijd? Vast niet. Geloven in je eigen wet van Murphy helpt je niks verder. Het versterkt je vermijdingsgedrag en voedt faalangst. ‘ Dat gebeurt mij nou altijd. Laat ik eens kijken wat IK eraan kan doen om het anders te laten gaan ‘.

 

E: Yes. Het staat er echt. En nee,  het is niet-helpend. Terwijl het zo’n goed bedoelde en waanzinnig populaire uitspraak is. (en marketing truc). Waarom dan deze als valkuil? Uit al mijn ervaringen als coach weet ik dat de BESTE versie van jezelf willen zijn is namelijk het gemene zusje van perfectionisme is en dat het, naast niet haalbaar, vooral zéér vermoeiend zal zijn.

Gun jezelf een BETERE versie van jezelf. Jij BENT namelijk al goed!

 

Dit waren ze. De 5 meest voorkomende uitspraken die onbewust aansturen naar negatieve stress. Plus mijn tips om jouw persoonlijke kracht & innerlijke rust te vergroten.

 

Ik ben benieuwd welke je van jezelf of van je medewerker herkent.

Wellicht heb je zelf ook nog waardevolle toevoegingen of vragen. Mail ze me!

 

PS: Nooit vergeet ik meer mijn eigen eye-opener van jaren geleden. Over mijn zelf-communicatie en het effect ervan op mijn dagelijks leven.

De simpele, waardevolle aanpassingen die ik daarna heb geleerd om toe te passen hebben tot de dag van vandaag hun positieve effect.

Op mij en anderen! Lees het artikel hier.

 

De FORZA Mindset is namelijk niet alleen een manier van denken, maar van leven én doorgeven. ♥